Eğitim ve öğretimin önemine dair açıklamada bulunan HÜDA PAR Gaziantep il Başkanı Faruk Göçer, dili, ırkı, cinsiyeti, dini ne olursa olsun herkesin eğitim ve kendini geliştirme hakkına sahip olduğunu, hiç kimsenin dili, ırkı, cinsiyeti, dini veya kılık kıyafeti nedeniyle bu haktan mahrum edilemeyeceğini kaydetti.

"Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir"

HÜDA PAR Mardin Gençlik Kolları’ndan gençlerle sabah namazı buluşması HÜDA PAR Mardin Gençlik Kolları’ndan gençlerle sabah namazı buluşması

Göçer, "Eğitim, insanın doğuştan getirdiği yeteneklerini geliştirme ve şekillendirme; onu, din ve dünya ile ilgili vazifelerini hakkıyla yapabilecek duruma getirme faaliyetidir. Eğitimin esas amacı; bedenin ve aklın geliştirilmesi, iradenin güçlendirilmesi, ruh ve bedene edebin verilmesi, güzel ahlak sahibi, iyi ve olgun insan yetiştirilmesi, yeni neslin hayata ve geleceğe hazırlanmasıdır.  Dün olduğu gibi bugün de bilgisini ve inancını kendisine rehber edinen, İslam'ı tam olarak özümseyip yaşama zevkini Allah sevgisiyle bütünleştiren, sosyal hayata aktif ve olumlu biçimde katılıp öncülük eden iyi yetişmiş bir nesle ihtiyaç vardır. Kuşkusuz bu ihtiyaç, bilgi ile hikmeti bütünleştiren, insanı aktif ve verimli kılan ideal bir eğitimle karşılanabilecektir. Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir. İdeal bir eğitimin önündeki en büyük engel ise bilginin yozlaştırılmasıdır. Yozlaşmanın asıl kaynağı, toplumsal değerlere kaynaklık eden bilginin dünyevi çıkar ve ideolojik amaçlar için bir araç haline getirilmiş olmasıdır." dedi.

"İlerleme, iyi eğitilmiş insan potansiyeline bağlıdır"

Eğitimin toplumun inşasındaki önemine değinen Göçer, "Her alandaki ilerleme, iyi eğitilmiş insan potansiyeline bağlıdır. Eğitim, birey ve toplumun en üst düzeyde gelişimini ve refahını hedeflediği halde ülkemizde bu amaca istenen seviyede ulaşılamamıştır. Bunun sebebi eğitimin, siyasi ve ideolojik müdahalelerin etkisinde kalmasıdır. Bu bağlamda ilimize il Milli Eğitim Müdürü olarak atanmış kendisi de bir Gaziantepli olan sayın Erdal Kılınç'ın ilimizde eğitimi daima ileriye götüreceği, öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip birer birey olarak yetişmesi için gayet edeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha