HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Abdullah Aslan, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine yüzde 40'a yakın bir oranda zam yapılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammın halkın günlük yaşamını daha da zorlaştıracağını belirten Aslan, "Artan ekonomik zorluklar, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon vatandaşların belini bükmeye devam ederken otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 40'a yakın zam, halkın günlük yaşamını daha da zorlaştıracaktır. Ulaşım masrafları zaten yüksekti; şimdi de vatandaşlar bu zamlarla birlikte temel bir hak olan ulaşım hakkını kullanmada daha da zorluk çekeceklerdir." dedi.

"Halkın sesine kulak vererek daha makul ve adil bir fiyat politikası benimsenmeli"

Zamların özellikle dar gelirli vatandaşları zor duruma sokacağını söyleyen Aslan, "Bu zamlar, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın seyahat etmelerinin önünde engel teşkil ediyor. Gündelik yaşamını sürdürmek için köprü ve otoyolları kullanmak zorunda olan binlerce belki milyonlarca insanımız, bu astronomik fiyat artışlarından ciddi şekilde etkileneceklerdir. Kesinlikle halkın sesine kulak vererek daha makul ve adil bir fiyat politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki ekonomik krizin yükünü en fazla hisseden kesimler, bu gibi zamlarla daha da zor bir durumla karşı karşıya kalmaktadırlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜR GENÇLİK camilerde kandil dolaysıyla ikramda bulundu HÜR GENÇLİK camilerde kandil dolaysıyla ikramda bulundu
Kaynak: ilkha