Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

İngiliz yetkililer, 19 tren istasyonunda yolcuların halka açık Wi-Fi sistemine bağlanmaya çalıştıklarında İslam düşmanlığı içeren bir mesajla karşılaşmalarının ardından soruşturma başlattı.

Britanya'nın ulusal demir yolu operatörü Network Rail'in istasyonlarında Wi-Fi hizmetine bağlanan yolcular, Britanya demir yolu ağlarında kolluk kuvvetlerini denetleyen British Transport Police'e göre "İslamofobik mesajlarla" karşılaştı.

Polis, siber saldırıyla ilgili raporlar aldıklarını ve olayla ilgili bir soruşturma yürüttüklerini söyledi. Network Rail, hizmetin hızla kapatıldığını ve güvenlik kontrolleri tamamlanana kadar kapalı kalacağını söyledi.

Network Rail sözcüsü yaptığı açıklamada, sorunun Londra, Edinburgh, Glasgow, Bristol ve diğer şehirlerdeki büyük ulaşım merkezleri de dahil olmak üzere İngiltere genelindeki 19 istasyonda ortaya çıktığını söyledi.

Manchester Evening News'in haberine göre, istasyonlarda Wi-Fi'ye bağlanmaya çalışan yolcular, "Seni seviyoruz Avrupa" yazan bir web sayfasıyla ve Avrupa'daki saldırılarla ve İslam düşmanlığını içeren ifadelerle karşılaştığı bildirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha