İngiltere Başbakanı Keir Starmer, bir basın toplantısı sırasında yasa dışı göçmenleri Ruanda'ya göndermeye yönelik sınır dışı planının iptal ettiğini belirterek, "Ruanda planı başlamadan önce ölmüş ve gömülmüştü. Plan hiçbir zaman caydırıcı olmadı. Caydırıcı olmayan hilelerle devam etmeye hazır değilim." dedi.

Starmer, sınır dışı etme politikasını sürdürmeyeceğini ve herhangi bir uçuş başlamadan önce planı sona erdireceğini kaydetti.

Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz
Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz
İçeriği Görüntüle

Starmer daha önce Muhafazakar Parti'nin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planını iptal edeceğini açıklamıştı.

Düzensiz göçmenlerin İngiltere'ye gelmesini engellemek ve ülkedeki göçmenleri sınır dışı etmek isteyen İngiltere, Ruanda Planı'nı hazırlamıştı.

Plana göre kendi ülkesine sınır dışı edilemeyen kişiler "güvenli ülke" kabul edilen Ruanda'ya sınır dışı edilecekti. (İLKHA)