Dondurulan Rus varlıklarından Ukrayna'ya100 milyon euro aktarılacak Dondurulan Rus varlıklarından Ukrayna'ya100 milyon euro aktarılacak

İngiltere'nin çeşitli şehirlerinde toplamda birkaç bin kişinin katıldığı göçmen karşıtı protestolar başladı. İngiliz medyasının bildirdiği gibi protestolar Manchester, Portsmouth, Belfast ile Stoke-on-Trent ve Kingston-upon-Hull şehirlerinde düzenlendi.

The Sun gazetesinin haberine göre sağcı aktivistlerin protestolarıyla eş zamanlı olarak ülkede sol siyasi güçlerin düzenlediği ırkçılığa karşı gösteriler de düzenlendi. Manchester'da iki grup gösterici arasında arbede ve gözaltılar yaşandı.

BBC, Kuzey İrlanda'daki Leeds, Liverpool, Blackburn, Nottingham ve Bangor'da da kitlesel protestoların gerçekleştiğini söyledi. İngiltere'nin kuzeybatısındaki Blackpool'da bazı hastaneler, şehir merkezindeki protestolar nedeniyle hasta alımını kısıtladı.

Kitlesel protestoların bir sonucu olarak, eski İngiltere İçişleri Bakanı ve muhalefetteki Muhafazakar Parti'den Avam Kamarası (Parlamento'nun alt meclisi) üyesi Priti Patel, yasama organının acilen toplanması ve bu konuda tek bir bildiri üzerinde anlaşmaya varılması çağrısında bulundu.

Daha önce The Guardian gazetesi, göçmen karşıtı protestolar nedeniyle İngiltere ve Galler'deki tüm polis karakollarındaki acil müdahale güçlerinin yüksek alarma geçirildiğini bildirmişti. Hafta sonu İngiltere'nin en az 20 şehrinde protestoların gerçekleşmesi bekleniyor.

Protestolar, İngiltere'nin Southport kentinde 29 Temmuz'da 17 yaşındaki Axel Rudakubana'nın bir evi basarak bıçakla 3 çocuğu öldürüp 8 çocuğu da yaralamasının ardından patlak vermişti.

30 Temmuz'da Southport'ta göçmen karşıtı protestolar başladı ve ayaklanmalara dönüştü. Aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği örgütünün destekçileri tarafından düzenlenen protestolarda yerel bir camiye taş atılmış, marketlere zarar verilmiş, bir polis minibüsü de ateşe verilmişti. O günden bu yana düzenlenen protestolarda 100'den fazla kişi gözaltın alınmış, birçok polis de yaralanmıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha