Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Filistinli aktivistlerin sosyal medyada paylaştıkları videoda işgal ordusuna ait bir kepçenin Tubas’taki El-Faria Kampı’nda Filistinli bir gencin cesedini sürüklediği görüldü.

Önceki gün kamp sakinleri tarafından kaydedilen görüntülerdeki cesedin 16 yaşındaki Macid Fida Ebu Zeyne adlı gence ait olduğu bildirildi.

Yerel meyda, Filistinli gencin El-Faria Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olduğunu aktardı.

Videoda, işgal ordusuna ait kepçenin Filistinli genci yerden kaldırmaya çalıştığı ve sürüklediği, bu sırada şehit gencin elbiselerinin parçalandığı görülüyor.

Görgü tanıkları, ilk yardım ekiplerinin şehit gence ulaşmalarının işgal kuvvetleri tarafından engellendiğini, işgal askerlerinin Ebu Zeyne’nin cesedini kepçeyle kamp dışına taşıdığını ve cesedin daha sonra Kızılay ekipleri tarafından hastane morguna götürüldüğünü bildirdi. 

Eylül başlarında yayınlanan bir başka video kaydında da Cenin kentinin Doğu Mahallesi’nde işgal güçlerinin şehit ettiği Filistinli bir ihtiyarın cesedinin işgal ordusuna ait askeri bir araç tarafından ezildiği görülmüştü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha