Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi işgalcilerin Batı Şeria'daki ihlallerine yönelik ağustos ayı raporunu yayımladı.

Raporda, işgal sözde askerlerinin Ağustos 2024'te Batı Şeria'da 78 ev ve tesisi yıktığı, 74 ev ve tesisin yıkımı için tebligat gönderdiği kaydedildi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin gerçekleştirdikleri saldırılarla Filistinlilere ait 206 mülke zarar verdiği, binlerce ağacı da söktüğü aktarıldı.

Raporda ayrıca Filistinlilerin mülklerine zarar veren gaspçı işgalcilerin, Filistinlilere ait birçok kıymetli eşyayı da silah zoruyla gaspettiği belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin işgalci, Filistin topraklarını gasbediyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu gasplar yasa dışı sayılıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha