Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

İşgal, Tulkarm'da içerisinde Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyelerine mensup komutan ve mücahitlerin olduğu bir aracı bombalamasının ardından aynı bölgede bir saldırı daha düzenledi.

İşgalcilerin bombaladığı ikinci araçta 4 kişinin şehit olduğu bildirildi.

İlk saldırıda şehit olanlardan birinin Kassam komutanlarından Heysem Balidi olduğu açıklanmıştı.

İkinci saldırda şehit olan kişilerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Böylece işgalin hedef aldığı iki araçta şehit olanların sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Bu arada işgal ordusundan kalabalık bir kuvvet, ağır buldozerler eşliğinde Tulkarm şehrine baskın düzenledi ve kampın etrafını sıkı bir kordon altına aldı. İşgalciler, aaha önceki saldırılarda zaten tahrip edilmiş olan kamp mahallelerinin altyapısını kasten yıktılar ve tahrip ettiler. Yoğun silah sesleri ve keşif uçaklarının uçuşu sırasında okulların mahalleleri, ilçe ve kamp girişlerini tahrip ederek sokaklarda ve vatandaşların mülklerinde büyük hasar neden oldular.

İşgal buldozerleri, kampın batı girişindeki El-Mukata Caddesi'ni buldozerle yıkmaya başlarken, özellikle Tulkarm'ın doğu mahallesindeki kampa doğru ilerleyerek evlerin duvarları ve araçlar da dahil olmak üzere özel mülklere zarar verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha