Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının bilgilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden işgal rejiminin barbar saldırılarında en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 929 Filistinli şehit oldu, 92 bin 240 kişi yaralandı.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Terör rejiminin Gazze Şeridi'ne 313 gündür sürdürdüğü saldırılar devam ederken dünyanın dört bir yanından da Filistin'e destek gösterileri sürüyor.

Filistin'de yaşanan soykırım ve katliama duyarsız kalmayan İstanbullu çocuklar, Filistinli akranlarının da onlar gibi sokağa çıkıp güvenli bir şekilde oynamalarını istedi.

Gazzeli çocukların, siyonist işgalcilerin saldırılarına uğradıkları için oyun oynayamadıklarını belirten İstanbullu  çocuklar, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

"Bu hayatta en güvenilmez kişiler Yahudilerdir"

Filistin'de büyük bir zulüm olduğuna dikkat çeken Ahmet Yasin Coşğun, "Filistin'de açıklanamayacak kadar büyük bir zulüm var. Üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Savaşa katılamıyoruz yardım ve destekte de bulunamıyoruz. Keşke yardım edebilsek. Bir gün gelecek o gün ise zafer olacak. Allah'tan dileğimiz Filistin'in daha büyük zaferler kazanmalarını istiyoruz. Bu zulümden kurtulmalarını istiyoruz. Bu hayatta en güvenilmez kişiler Yahudilerdir." dedi.

"Katil israil çocukları öldürmeyi bırak"

Berat Bülbül de "Katil israilliler yüzünden onlar oyun oynayamıyor. Bizim gibi sokağa çıkıp top oynayamıyorlar ve gezemiyorlar. Savaş bitsin herkes evine gitsin. Katil israil çocukları öldürmeyi bırak." şeklinde duygularını ifade etti.  

"Bu savaş bitsin"

"Bizim kardeşlerimiz katlediliyor." diyen Muhammed Berat Kılıç, "Bizim gibi serbest kalıp futbol oynayamıyorlar. Oyun oynayıp okula gidemiyorlar. Onlar dışarı çıkıp oyun oynayamıyorlar ama biz çıkıp oyun oynayabiliyoruz. Onlarda bizim gibi yaşasın bu savaş bitsin." şeklinde konuştu.

Filistin'deki çocukların ölmesine üzüldüğünü belirten Mustafa Zurnacı, "Filistin'deki çocukların ölmesi beni çok üzüyor. Onlarında bizim gibi çıkıp top oynamasını isterdim. Çocuklarında çıkıp bizim gibi oynayamaması üzücü." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha