Cuma Hutbesi: Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh Cuma Hutbesi: Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Bitlis’te büyük bir ilgi gördü. 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayan kurslar, 16 Ağustos'a kadar devam edecek. Bitlis’teki tüm camilerin yanı sıra 8 Ağustos Kur’an Kursu da yoğun bir katılım aldı ve camiler minik öğrencilerin sesleriyle cıvıl cıvıl oldu. Öğrenciler camilerde hem dini bilgiler öğreniyor hem de doyasıya eğleniyorlar.

Kur’an kurslarını gezmeye devam eden İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, 8 Ağustos Kur’an Kursu’nu ziyaret etti. Minik öğrencilerle sohbet ederek onlara sorular soran Geylani, gazetecilere yaptığı açıklamada Kur’an kurslarına bu yılki katılımın oldukça fazla olduğunu belirtti. Açıklamalarında Yahudi zulmünde olan Filistin halkını unutmayan Geylani şöyle konuştu:

"8 Ağustos kız Kur'an kursumuzdayız. 1 Temmuz 16 Ağustos tarihleri arasında yaz Kur'an kurslarımız başladı. Bu Kur'an kurslarımızı ziyaret ediyoruz. Elhamdülillah öğrencilerimizin sayısı da bayağı fazladır. İnşallah bunlar güzel bir şekilde burada Kur'an-ı Kerim öğrenecek. Dini bilgileri öğrenecek. İslam tarihini öğrenecek. İslam'ın o güzel ahlakını öğrenecek. Ahirete imanı öğrenecek. Ahirete iman ettikten sonra inşallah dünyada da en güzel şekilde Allah'a kulluk etmeyi öğrenecek. Onun için bütün hocalarımız bu çaba ve gayret içindedir. Allah hocalarımızdan razı olsun. Dini bilgileri de çok güzel öğrenmişler. İnşallah daha da güzel olacak. Cenab-ı Allah İslam alemine birlik, beraberlik nasip eylesin. Filistin'deki kardeşlerimize de yardım etsin inşallah. Filistinli kardeşlerimizi o yahudi zulmünden kurtarsın onları mansur muzaffer zalimleride kahru perişan eylesin inşallah"

Cami İmam Hatibi Süphullah Uysal ise, camilerde yaz kurslarının yanı sıra yıl boyunca derslerin devam ettiğine değindi. Uysal, camilerde çocuk seslerinin olmadığı zaman camilerin bir harabe gibi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Elhamdulillah bu senede bir yaz Kur’an kursuna tekrar başladık. Camilerimiz cıvıl cıvıl kaynıyor. Bir camide eğer çocuk sesi yoksa, Kur’an bülbüllerinin sesi yoksa orası adeta harabe gibidir. Elhamdulillah çocuklarımız ailelerinin teşvikiyle buraya geldiler. Peygamber efendimizin müjdesine nail olmak için. Efendimizi buyuruyor ki; 'Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğreneniz ve öğreteninizdir.' Onun İçinde başta ailemizi, Diyanet İşleri Başkanlığımızı, komsularımızı ve mahalle sakinlerimizi böyle hayırlı işler yaptıkları için tebrik ediyoruz hepsine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz" (İLKHA) 

Kaynak: ilkha