"Polis Leicester Meydanı'ndaki katliam mahallinde. Bir adam tutuklandı ve gözaltında. Başka şüpheli olduğuna inanmıyoruz. İki kurban, biri 11 yaşında bir kız, biri 34 yaşında.

Westminster Metropolitan Polisi X üzerinden yaptığı kısa açıklamada, Leicester Meydanı'nda 34 yaşındaki bir kadın ile 11 yaşındaki bir kız çocuğunun bıçaklı saldırıya uğradığını bildirdi.

Polis, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirterek, saldırganın yakalandığını; başka bir şüphelinin bulunmadığını kaydetti.

Londra polisi, "Olayın terörle bağlantılı olduğuna dair şimdilik bir bulgu yok." ifadesini kullandı.

Yerel medyaya göre olay, bir mağaza yakınlarında gerçekleşti ve mağazanın güvenlik görevlisi saldırganın üzerine atlayarak onu etkisiz hale getirdi.

Abdullah isimli güvenlik görevlisi medyaya yaptığı açıklamada, "Üzerine atladım, bıçak olan elini tuttum ve onu yere sabitleyerek bıçağı aldım. Daha sonra birkaç kişi daha bana yardım etti ve polis gelene kadar onu yere yatırdık. Gelmeleri üç dört dakika sürdü ve onu hızla götürdüler." dedi.

İngiltere'de olaylı günler

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı

Olay, ülkenin günlerdir süren ve çoğunlukla ayaklanmalara dönüşen göçmen karşıtı protestoların ardından toparlanmaya başladığı sırada meydana geldi. Huzursuzluğun nedeni İngiltere'nin Southport kentinde yaşanan saldırıydı. Orada, 29 Temmuz'da 17 yaşındaki Axel Rudakubana, çocukların bulunduğu eve bıçakla saldırdı. Saldırıda 3 kız öldürüldü, 8 çocuk ve 2 yetişkin de yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı.

The Times gazetesine göre Rudakubana'nın kökeni Ruanda'ya dayanıyor ve ailesi memleketlerindeki soykırımdan İngiltere'ye kaçmış. Ancak sosyal ağlarda, suçlunun terörle mücadele polisinin hedefinde olan bir "sığınmacı Müslüman" olduğuna dair algı çalışmaları yapıldı. Bu algı sonrası bölgede karışıklıklar baş gösterdi. Ardından göçmen karşıtları, Müslümanlara ait ibadethane ve işyerlerine saldırılarda bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha