Malatya'da Vali Seddar Yavuz başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yavuz, bağımlılıkla mücadelenin ülkelerin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, uyuşturucuyla mücadelede sıfır tolerans ilkesinin benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Madde bağımlılığıyla mücadelede tüm bireyler ve kurumların önemli görevler üstlendiğini ifade eden Yavuz, metruk binaların bir an önce yıkılması ve boş arazilerin kontrol edilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Alınan kararlar arasında, 18 yaş altına sigara ve uyuşturucu satışını yasaklayan genel emirler doğrultusunda denetimlerin artıracağı ifade edildi.

4207 Sayılı Kanun kapsamında, 2024 yılı içinde toplam 42 bin 527 denetimin gerçekleştirildiği, bu denetimlerde yasaklara uymayan işletmelere toplam 151 bin 630 TL para cezanın uygulandığı belirtildi.

Kamu sağlık tesislerinde sigara bırakma polikliniklerinde haftada beş gün hizmet verildiği, alkol ve madde bağımlılığı tedavi hizmetlerinin de sunulduğu kaydedildi.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında, 2024 yılı içinde toplam 175 bin 537 vatandaşa eğitim verildi.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı

Emniyet ve jandarma tarafından yapılan operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Uyuşturucu kullanma ve ticareti suçlarından dolayı 704 kişi hakkında işlem yapıldı.

Vali Yavuz, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha