Etkinlikte, öğrenciler siyah giysilerle "Üç Maymun"u canlandırdı.

Etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenler, “Dünya! Filistin’de işlenen katliamları gör” sloganıyla Filistin’deki soykırıma dikkat çekmeye çalıştı.

Konuyla ilgili duygularını paylaşan 5’inci sınıf öğrencileri, soykırıma karşı durmak ve bebeklerin katledildiği saldırılara dur demek için bu etkinliği yaptıklarını vurguladılar.

Vanlı minik kardeşler harçlıklarını Gazze’ye bağışladı Vanlı minik kardeşler harçlıklarını Gazze’ye bağışladı

Öğrencilerden Hasan Kurtoğlu, işgal rejiminin Gazze’de katlettiği binlerce çocuğa artık yüreğinin dayanmadığını vurgulayarak, “israil’in Müslüman kardeşlerimize uyguladığı soykırımı lanetliyorum. Yapılan katliamlarla binlerce bebek ve çocuk ölüyor. Bu savaşın bir an önce durmasını diliyorum. Çünkü çocukların ölümüne gerçekten yüreğim dayanmıyor.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci arkadaşlarıyla birlikte dünya haritasını çizip Filistin’e ellerini uzattıklarını dile getiren Nisa Nur Aksoy ise, “İşgal rejimin Gazze’deki soykırıma tepki olarak bugün siyah giyindim. Bebek katili siyonist rejimin bu savaşı durdurması için buradan dünyaya haykırıyoruz. Tertiplediğimiz bu haykırış etkinliğini insanlık görevini yerine getirmek için düzenledik. Yaptığımız etkinlikte öğrencilerle birlikte dünya haritasını çizip Filistin’e ellerimizi uzatacağız.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Selahattin Güneş ise siyonist işgal rejiminin savaş kurallarını hiçe sayarak bebekleri katlettiğine dikkat çekerek, “Okuldaki öğrenci arkadaşlarımızla beraber dünya haritasını çizip Filistin’e elimizi uzatacağız. Bu etkinlikle Filistin’in yanında olduğumuzu tüm dünyaya göstermek için yapıyoruz. Malum olduğu üzere siyonist rejimin Gazze’deki katliamları hiç durmuyor. israil, savaş kurallarını hiçe sayarak oradaki sivil halkı ve bebekleri öldürüyor. israil’e dur demek için hep birlikte toplandık.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha