İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi ile Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Bárcena arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Görüşmede Irakçi’yi tebrik eden Alicia Bárcena iki ülke arasındaki siyasi istişarelerin devam etmesini temenni etti.

Irakçi’yi göreve başlaması dolayısıyla tebrik eden ve İran milletinin başarısı ve refahı için en iyi dileklerini ileten Bárcena, ​​iki ülke arasındaki siyasi diyalog ve istişarelerin devam etmesini umduğunu dile getirdi.

Meksikalı diplomat, ayrıca ülkesinin Filistin halkına destek duruşunu yineleyerek, Meksika'nın ateşkesi desteklediğini ve Gazze'deki şiddet ve kan dökülmesinin en kısa sürede durması gerektiğine inandığını belirtti.

Irakçi ise ikili ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, görüşmede, iki dost ülke arasındaki siyasi diyalog ve istişarelerin sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Siyonist rejimin Filistin ve bölgede devam eden vahşetine değinen İran Dışişleri Bakanı, bu suçların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca İran'ın Filistin halkı ve direniş grupları tarafından onaylanan herhangi bir ateşkes anlaşmasını desteklediğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

BMGK, Lübnan gündemiyle acil toplanıyor BMGK, Lübnan gündemiyle acil toplanıyor
Kaynak: ilkha