Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

11. Yalın Hastane Kongresi, fonksiyonel tıp ve yalın sağlık temasıyla gerçekleşti 11. Yalın Hastane Kongresi, fonksiyonel tıp ve yalın sağlık temasıyla gerçekleşti

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha