Şanlıurfa'da özel bir AVM'de klasik araba sergisi açıldı. AVM içerisinde sergilenen arabalar, Şanlıurfa halkından büyük ilgi görürken araçlar tek tek incelendi.

Klasik araç sergisi hakkında konuşan Ahmet Öncel, klasik araba merakının atadan, dededen gelen bir merak olduğunu belirtti.

Nemrut'ta bulunan boz ayılar ziyaretçilere saldırıyor Nemrut'ta bulunan boz ayılar ziyaretçilere saldırıyor

"Elimizden geldiğince tekerleri döndürmeye çalışıyoruz"

Öncel, "8 araçlık bir koleksiyonum var. 4 aracım burada sergileniyor. Elimizden geldiğince tekerleri döndürmeye çalışıyoruz. Bu merak bize dededen kaldı. 17 yaşındayken ilk arabaya sahip oldum. Daha öncesinde sanayide bir geçmişim oldu. En büyük etkenlerden biri de 'çocukken sanayiye gitsin, zorluğu görsün de okul okusun' diye gönderildim. Dayımın yanında yıllarca çalıştım ve tüm araba alt yapısını öğrendim. Bu kadar aracın motor mekaniğini kendim yapıyorum." dedi.

"ABD'den veya Almanya'dan parça getirmek gerekebiliyor"

Klasik araba tutkusundan bahseden Öncel, "Bu tutku aslında pahalı bir tutku, zor bir tutku. Parçalar bazen Türkiye'de bulunmuyor. ABD'den veya Almanya'dan parça getirmek gerekebiliyor. Arabaların tekerleri döndükçe biz mutlu oluyoruz. Sokaklarda, caddelerde bu araçları korumaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Birçoğumuzda atadan dededen kalan araç var"

Öncel son olarak şunları dile getirdi:

"Fiyat olarak kıyaslanamaz. Manevi olarak değeri var. Birçoğumuzda atadan, dededen kalan araç var, bunlar çok daha değerli. Parayla alınamaz. Emek verilip yapılan araçlar var, paha biçilmiyor. Yanımdaki araç da sıfırdan yapılmış bir araç." (İLKHA)

Kaynak: ilkha