Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da bugün karne sevinci yaşandı.

Karne günü dolayısıyla Karaköprü ilçesindeki Selahaddin Eyyubi İlkokulunda program gerçekleştirildi. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu karne dağıtım törenine katıldı.

Düzenlenen programda sınıflar ziyaret edilerek karne dağıtımı yapıldı.

"Çocuklarımızın karne heyecanına eşlik ettik"

Yeliz Mercan

2023-2024 eğitim öğretim yılının son döneminde çocukların heyecanına eşlik etmek istediklerini belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, "Yaklaşık binin üzerinde öğrencimizin eğitim gördüğü Selahattin Eyyubi İlköğretim Okulumuzda çocuklarımızın karne heyecanına eşlik ettik. Onlar çok heyecanlı tabii biz de onların heyecanını paylaşıyoruz. Tabii ki yoğun bir eğitim sürecinden geçtik, çocuklarımız özellikle geçen seneki deprem ve sel felaketinin etkilerini gidermeye çalıştıkları yoğun bir eğitim dönemi oldu. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz yoğun bir şekilde çalıştılar. Yazı ve tatili hak ettiler. Umuyoruz ki dinlenecekleri, kitap okuyacakları ve kendilerini yeni döneme hazırlayacakları bir yaz tatili geçirirler. Tabii bilgili olmak güçtür. Bizler de istiyoruz ki çocuklarımız her alanda kendilerini geliştirip geleceğe daha sağlam adımlarla basabilsinler. Ülkemizin geleceği çocuklarımız onlardan çok şey bekliyoruz. Bu ülkeyi onlara emanet edeceğiz. Bu yüzden onları çok donanımlı yetiştirmeliyiz. Ülkemiz ve dünyanın kalkınması için onların topluca başarılı olmasına ihtiyacımız var. Çocuklarımızın hem eğitim alanında hem özel hayatlarında mutlu ve huzurlu bir şekilde büyümelerine vesile oluruz." dedi.

"Yaklaşık 747 bin öğrencimiz karne aldı"

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Asım Sultanoğlu

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise inşaatı devam eden okulları yeni döneme yetiştirmeye çalışacaklarını ifade ederek "Zorlu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık ancak bizim açımızdan başarılı geçtiğini düşünüyoruz. Çocuklarımız açısından da çok kıymetli ve değerli geçtiğine inanıyorum. İnanıyoruz ki bundan sonraki yılımız bundan daha güzel ve başarılı geçecektir. Bugün yaklaşık 747 bin öğrencimiz karne aldı ve önümüzdeki yılda buna yakın bir kitlemiz olacak. Şanlıurfa'nın yoğun bir öğrenci sayısı söz konusu. Bununla beraber okul açılışlarımız hızla sürüyor ve inşaatı devam eden yaklaşık 129 okulumuz var. Önümüzdeki yıl için inşaatı devam eden 129 okulun 120'sini yetiştirmeye çalışacağız ve eğitim öğretme kazandırmaya çalışacağız. Yapılacak olan okullar önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa'nın eğitim ve öğretimini daha kaliteli, daha iyi ve daha ferah sınıflarda eğitim görülmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha