İslam dünyasında bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla Siirt’te vatandaşlar camilere akın etti. Kent genelinde camiler kısa sürede dolarken, özellikle Hacı Fethi Serin Camii’nde büyük yoğunluk oluştu.
Kadın, erkek, genç ve yaşlı çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini yaşamak ve ibadetlerini yerine getirmek için camilerde saf tuttu.
Siirt İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okunarak ilahiler ve salavatlarla program devam etti.
Gece boyunca yapılan vaaz ve dualarla Kadir Gecesi’nin önemi anlatılırken, Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesi gerektiği vurgulandı.
Program kapsamında İl Müftülüğü tarafından yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi çerçevesinde camiye katılan vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
“Kadir Gecesi büyük bir nimettir”
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, yaptığı konuşmada Kadir Gecesi’nin İslam dünyası için büyük bir lütuf olduğunu belirtti.
Pinal, “Kadir Gecesi, Kur’an’da adına sure indirilen ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen müstesna bir gecedir. Bin ay neredeyse bir insan ömrüne bedel bir zaman dilimidir. Yüce Rabbimiz kullarına bir ikram ve ihsan olarak bu geceyi lütfetmiştir.” dedi.
Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlandığını hatırlatan Pinal, gecenin ruhuna uygun bir program gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Kur’an’ın indiği gece olması bu geceyi Kadir Gecesi kılmış, indiği ayı da Ramazan ayı olarak mübarek kılmıştır. Biz de bu gecenin ruhuna uygun olarak ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası düzenledik ve Kur’an-ı Kerim’leri arzu eden kardeşlerimize hediye ettik.” diye konuştu.
Müslümanların bu mübarek geceyi en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirten Pinal, “Bu gecede bol bol Kur’an okumak, tövbe ve istiğfarda bulunmak, Allah’ı zikretmek, nafile namaz kılmak ve varsa kaza namazlarını eda etmek tavsiye edilir. Bu geceyi değerlendirmek büyük bir fırsattır. Yüce Mevlamızın sabahın ağarmasına kadar esenlik olduğunu bildirdiği bu gece bulunmaz bir nimettir. Onun için her dakikası ibadet ve zikirle değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Mazlumlar için dua çağrısı
Konuşmasında mazlum coğrafyalara da dikkat çeken Pinal, Müslümanların dualarında mazlumları unutmaması gerektiğini vurguladı.
Pinal, “Bugün başına bomba düşen mümin kardeşlerimiz var. Acının, ızdırabın ve çaresizliğin içinde olan kardeşlerimiz için ellerimizi açtığımızda dualarımızın ilk cümleleri onlarla başlamalıdır. Yüce Rabbimizden onların üzerine yardımını indirmesini niyaz etmeliyiz. Duası makbul bir kulun duası hürmetine Rabbim zalimleri zulümlerinden dolayı perişan eder ve onların zulümlerini sonlandırır inşallah.” dedi. (İLKHA)



