Şırnak Valiliği, 12-18 Ağustos tarihlerinde il geneli yapılan uyuşturucu ve kaçakçılık ile FETÖ ve PKK  operasyonlarında 43 şüpheli hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12–18 Ağustos 2024 tarihinde yapılan operasyon arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar neticesinde; 1,68 gram Esrar, 3 adet Bong ele geçirilmiştir. Toplam 8 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır. Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 7 şüpheli Asayiş, 5 şüpheli Kaçakçılık, 1 şüpheli Terör suçundan olmak üzere toplam 13 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır.  Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Silopi/Başverimli J.Krk.K.lığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; 6 adet Cep telefonu, 1 adet klima, 12 adet spor ayakkabı, 370 paket sigara, 80 paket tütün kağıdı, 5260 adet tansiyon hapı, 200 adet menteşe, 1 kg. nargile tütünü, 7 kg. çay ele geçirilmiştir.  Gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen eşyaları gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmaya çalışan 3 şüpheli göz altına alınarak adli işlemler başlatılmış olup, Kaçakçılık ve Terörle Mücadele kapsamında operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir.

Ayrıca, Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde FETÖ ve PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam 19 şüpheli gözaltına alınmış olup; 2 şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 9 şüpheli Adli Kontrol ile Yurt dışı yasağı Şartı ile serbest bırakılmış, 7 şüpheli ilgili il ve birimine gönderilmiş, 1 şüpheli ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha