HAMAS Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye, şehadeti öncesinde tüm Dünya Müslümanlarının meydanlara çıkması yönündeki çağrıda bulunmuştu.

Heniyye'nin meydanlara çıkın çağrısı üzerine Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları tarafından yarın saat 20.00'de merkez Kayapınar ilçesinde Fırat Bulvarı Petrol Ofisinden Yenihal Köprülü Kavşağına kitlesel yürüyüş programı düzenlenecek.

Heniyye'nin şehadeti hakkında konuşan HÜDA PAR ve Saadet Partisi İl Başkanları, yarın düzenlenecek programa destek vereceklerini belirterek tüm Diyarbakır halkını etkinliğe davet ettiler.

"Yarın inşallah Diyarbakır olarak meydanlarda yürüyüşlerde olacağız"

Şehid Heniyye'nin şehadetini Gazze cihadı için bir kazanım olarak nitelendiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, "Gazze cihadı; son günlerde en büyük kahramanını, direniş komutanını ve belki İslam ümmetine cihad önderliği eden İsmail Heniyye'yi şehadetle kazandı. Heniyye'nin şehadetini dünya Müslümanlarının uyanışına vesile olur. HÜDA PAR ve Diyarbakır Müslümanları olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz ve büyük bir kayıp verdiğimizi biliyoruz. İnşallah O'nun şehadeti nice mücahidlerin yeşermesine vesile olacaktır. Rabbim şehadetini kabul etsin." dedi.

Yarın Diyarbakır'da yapılması planlanan kitlesel yürüyüş için de konuşan Gülsever, "Bizler onun isteği üzerine yarın inşallah Diyarbakır olarak meydanlarda yürüyüşlerde olacağız. israil denilen çeteyi o memleketten kovuncaya kadar meydanları boş bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'de.. Başkan Martin yeniden baba ocağında İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'de.. Başkan Martin yeniden baba ocağında

"Tüm halkımızı 3 Ağustostaki yürüyüşlerde meydanlarda olmaya davet ediyoruz"

Gazze'nin tüm Müslümanların davası olduğu hatırlatmasında bulunan Saadet Patisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, "Buradaki kan, ızdırap ve gözyaşını önlemek için tüm Müslümanların harekete geçmesi gerekir. Burada tabi ki öncelikle başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin liderlerinin bir araya gelip beraberlik içerisinde israile karşı sahici somut adımlar atmasıyla olur. Elbette sloganlar atılır, eylem ve yürüyüşler yapılır, tepkiler gösterilir ama buradaki amaç iktidarları harekete geçirmektir. Eğer ülkemiz halen israille ticari ilişkileri yürütüyor, ülkemiz üzerinden Azerbaycan petrolü israile yakıt olarak aktarılıyorsa bu kadar konuşma ve kınamanın bir kıymeti kalmıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin işgal rejimiyle tüm ilişkileri sonlandırması hususunda hükümete çağrıda bulunan Ergin, "Buradan iktidara sesleniyoruz. Eğer bu haksızlık ve katliamlara karşıysak somut adım atılmalıdır. İsrail laftan, sözden anlamaz ancak müeyyide uygulamak gerekir. Bu da ancak vanaları kapatıp tüm ticari, siyasi, askeri ve diplomatik ilişkileri keserek; bu zulme karşı ülkelerle birliktelik kurup buna karşı adımlar atarak gerçekleşebilir." diye belirtti.

Ergin, "İsmail Heniyye şehid olmadan önce 3 Ağustos'ta tüm ülkelerde yürüyüş yapılması, meydanlara çıkılması çağrısında bulunmuştu. Saadet Partisi olarak tüm halkımızı 3 Ağustostaki yürüyüşlerde meydanlarda olmaya davet ediyoruz. Bu tepkiyi en güçlü şekilde ortaya koyalım ki iktidar harekete geçsin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha