Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinlilerin sayısı son bir yılda iki katına çıktı.

Yahudi gasıplar Mescid-i Aksa baskınlarını sürdürüyor Yahudi gasıplar Mescid-i Aksa baskınlarını sürdürüyor

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana daha sonra serbest bırakılanlar dahil esir alınan Filistinlilerin sayısının 11 bin 400'ü geçtiği aktarıldı.

İşgalcilerin, Batı Şeria'da 430 kadın, 750 çocuk ve 6'sı kadın 129 gazeteciyi de alıkoyduğu belirtildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 bin 392 Filistinli hakkında, "idari tutukluluk" kararı verildiği, bunlardan 3 bin 398'inin halen cezaevinde tutulduğu aktarıldı.

İşgalcilerin, Filistinlileri gözaltına almak için düzenlediği baskınlarda şiddetli darp, alıkonulanlara ve ailelerine yönelik tehdit, Filistinlilerin evlerinin tahrip edilmesi ve yıkılması, araç, para ve değerli eşyalara el koyma, baskın düzenlenen bölgelerdeki altyapıya ciddi zarar verilmesi, esir alınan kişilerin aile üyelerinin rehin alınması, alıkonulan Filistinlilerin canlı kalkan olarak kullanılması, bazı Filistinlilere "saha infazı yapılması" gibi ciddi suçlara imza attığı vurgulandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana cezaevlerinde en az 41 Filistinlinin şehid edildiği belirtildi.

İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nde ise aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 4 bin 500 Filistinliyi alıkoyduğu ifade edildi.

İşgal zindanlarındaki Filistinlilerin sayısının Ekim 2024 itibarıyla, 3 bin 398'i "idari tutuklu" olmak üzere 10 bin 100'den fazla olduğu aktarıldı.

İdari tutukluluk

Siyonist rejim, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor.

Esirin, "israilin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde sözde askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan "tutukluluk" süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.  (İLKHA)

Kaynak: ilkha