Tanzanya'da bulunan Yetimler Vakfı, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi görmeye devam ediyor.

Kurbanlıkların kesimi ve dağıtımı için gittiği Tanzanya'da farklı ihtiyaç alanlarını da tespit eden Yetimler Vakfı, özellikle medreselerde İslami ilimler tedris eden ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek hafızlık eğitimi alan yoksul ve yetim çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Dünyanın dört bir yanında yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Darüsselam'ın Bagala ilçesinin Kogoyi bölgesinde, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi.

Düzenlediği yarışmayla Kur'an-ı Kerim'i hem sevdirdi hem de olan bağlılıklarını gösterdi.

7 kategoride gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere verilen hediyeler şu şekilde:

Birincilere bisiklet, ikincilere yemek pişirme makinesi, üçüncülere ütü, dördüncü ve beşincilere 20 bin Tanzanya Şilin'i verilirken katılımcıların hepsine de hediyelerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında ödül almaya hak kazananlara hediyelerini takdim etti.

Dereceye girenlerin hediyelerini verildikten sonra açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Tanzanya temsilcisi Abdulvahap Kaplan, "Yetimler Vakfı Kur'an-ı Kerim yarışması yapmak için öncelik yaptı. Bugün burada çok güzel bir yarışma gerçekleştirdik. Buradaki kardeşlerimize manevi anlamında destek olmak lazım. Zira her geçen gün burada misyonerlerin çalışmasıyla Hristiyanların sayısı günbegün artıyor. Etiyopya gibi bir yerde Hristiyanların sayısı bugün yüzde 30 ve Uganda'da ise yüzde 60'lara dayanmış. Bulunduğumuz Darüsselam yurdunda da yüzde 40-50 civarlarındadır. Dolayısıyla burada gerçekten de özellikle Afrika'nın dışındaki biz Müslüman kardeşlerimiz bir öz eleştiri yaparsak buradaki kardeşlerimize geçmişte sahip çıkmamışız ve onlara yardımcı olmamışız. Ama bugün elhamdülillah son bir asırdır tüm dünya Müslümanları bir uyanış göstererek Afrika'daki Müslüman kardeşleri için bir şeyler yapıyor. Bizlerde bu anlamda Tanzanya'da Kur'an-ı Kerim'i hem sevdirme hem de buradaki kardeşlerimizin Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılıklarını tüm dünyaya göstermektir. Çünkü Afrika denildiği zaman akla açlık ve sefalet gelir. Oysaki buradaki Müslümanlar Bilal-i Habeş misali dinlerine sadık ve her evde istisnasız bir hafızın yetiştirilmesine yardımcı olmamız lazım. Özellikle bu güzel organizasyonu gerçekleştirdiği için Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil'e teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha