Filistinli direniş grupları, işgal “ordusunun” şafak vaktinden itibaren Batı Şeria'nın kuzeyindeki bölgelerde başlattığı kapsamlı saldırganlığı hatırlattı.

Gazze Şeridi'ndeki Ulusal ve İslami Güçleri İzleme Komitesi, işgal ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik devam eden saldırganlığına ilişkin bir açıklama yayımlayarak, bu saldırganlığın Filistin halkına yönelik soykırım ve yerinden etme savaşının bir uzantısı olduğunu vurguladı. Komite, "Direnişin sürekli olduğunu ve işgalin amaçlarının boşa çıkacağını" kaydetti.

Komite, Batı Şeria'nın kuzeyinde işgalin kurşunları ve bombardımanı sonucu şehit olanlar için yas tutarken, Filistin Yönetimi'ne "Filistin halkını koruma görevlerini yerine getirmesi" çağrısında bulundu. Batı Şeria'daki güvenlik servislerine seslenen Komite, "onur ve haysiyetle inisiyatif almaları ve siyonist saldırganlığa ve onun yerleşimci sürülerine karşı koymaları" çağrısında bulundu.

Komite, Batı Şeria, işgal altındaki Kudüs ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki Filistin halk kitlelerine "toprağı ve kimliği savunmak ve Kuzey Batı Şeria'da halkımızı desteklemek için düşmanla kapsamlı yüzleşme ve açık çatışma için genel seferberlik yapma" çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi HAMAS, ayrı bir açıklamada, bu saldırganlığın "aşırılık yanlısı hükümetin planlarını uygulama girişimi" olduğunu vurgulayarak, Gazze'de devam eden soykırımla birlikte, tüm uluslararası yasaları açıkça ihlal etmesine ilişkin şüpheli uluslararası sessizliğin doğal bir sonucu olduğunu kaydetti.

HAMAS, Batı Şeria'nın tüm bölgelerindeki halk kitlelerine, direnişçilere ve asi gençliğe direniş ve mücadele çağrısı yaparak, her türlü direnişi artırma ve "işgal altındaki topraklarımızın her yerinde" işgalle ve yerleşimcilerle yüzleşme çağrısında bulundu.

Hareket, ayrıca Filistin güvenlik güçlerine "sorumluluklarını yerine getirmeleri, ulusal davamızı tehdit eden tehlikeleri sezmeleri, halkımızın kutsal savaşına katılmaları ve işgal yenilinceye ve halkımız özgürlüklerini ve kendi kaderini tayin hakkını elde edene kadar direniş yolunda devam etmeleri" çağrısında bulundu.

HAMAS açıklamasında, mevcut askeri işgal kampanyasının "Batı Şeria'nın şehir, kasaba ve kamplarında konuşlanmış halkımızın kararlılığı ve sebatı karşısında kaçınılmaz olarak kırılacağını" belirtti.

Buna karşılık Mücahit Hareketi, Batı Şeria'ya yönelik saldırının işgal hükümeti ve onun başkanı Binyamin Netanyahu tarafından yürütülen açık savaşın bir parçası olduğunu bildirdi.

Hareket, Amerikan yönetimini "işgalci varlığın terörizm ve suçlarına sponsorluğu ve desteğiyle Batı Şeria'daki halkımıza yönelik bu yeni barbar saldırıdan tamamen sorumlu" olarak nitelendirdi.

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Mücahid Hareketi aynı zamanda "israil saldırganlığı karşısında silah taşıyabilecek herkesi" ve güvenlik servislerini Batı Şeria'daki Filistin halkını savunmaya davet etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha