Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırının başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde şehit olan öğrenci sayısının 10 bin 888'i aştığını, yaralananların sayısının 17 bin 224'e ulaştığını, Batı Şeria'da ise 113 öğrencinin şehit olduğunu, 548'inin yaralandığını, ayrıca 429'unun esir alındığını açıkladı.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 529 öğretmen ve idarecinin şehit olduğu belirtilen açıklamada, 3 bin 686 öğretmen ve idarecinin yaralandığı, Batı Şeria'da ise 129'dan fazla kişinin esir alındığı ifade edildi.

Gazze Şeridi'nde 362 devlet okulu, üniversite, üniversite binası ve 65 UNRWA binasının bombalandığı ve tahrip edildiği vurgulanan açıklamada, bunun sonucunda 124'ünün ağır hasar gördüğü, 62'sinin tamamen yıkıldığı, Batı Şeria'da 69 okul ve 5 üniversitenin saldırıya uğradığı ve tahrip edildiği, Gazze Şeridi'nde 133 devlet okulunun sığınak olarak kullanıldığı kaydedildi.

"Filistin gündemimizden düşmemelidir" "Filistin gündemimizden düşmemelidir"

Saldırının başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde 718 bin öğrencinin okullarına ve üniversitelerine gidemediği, çoğu öğrencinin psikolojik travma yaşadığı ve zor sağlık koşullarıyla karşı karşıya kaldığı aktarıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha