Baş sağlığı mesajına "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma, bilakis onlar Rableri katında diridirler." ayetiyle başlayan HAMAS, hayatlarının uzun yıllarını merhum liderin yanında, direniş hareketine hizmet ederek geçiren şehidlerin, Gazze'nin batısındaki eş-Şati kampında hain siyonist rejimin bombardımanında katledildiğini belirtti.

"Şehid Mücahit İsmail Heniyye'nin bir grup dava arkadaşının ve ofis çalışanlarının şehadetini büyük Filistin halkına, Arap ve İslam ümmetine duyuruyoruz." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Hukukçulardan Gazze gemisi nöbeti tutan aktivistlere destek Hukukçulardan Gazze gemisi nöbeti tutan aktivistlere destek

"Bu suç, işgalcilerin şehid lider İsmail Heniyye ile yakından ya da uzaktan ilişkisi olan herkese karşı beslediği nefretin büyüklüğünü göstermektedir. Bu bağlamda, işlenen önceki suçların devamı niteliğindedir. Bu suçlar, oğullarının ve torunlarının şehid edilmesi, akrabalarının evlerinin bombalanarak sakinlerinin başlarına yıkılmasıyla başlamamış, Tahran'daki suikast suçuyla da bitmemiştir.

HAMAS, mübarek şehitlerini uğurlarken, işgalin işlediği suçların halkımızın ve direniş güçlerinin kalbindeki mücadele iradesini hiçbir şekilde kıramayacağını bilmelidir. Halkımızın tüm bileşenleri gibi bu savaşta ilk evlatlarını feda eden Hareket'in, düşman yenilinceye ve mübarek Filistin iradesi önünde kırılıncaya kadar direniş ve cihad yolunda sürdüreceğini vurgular." (İLKHA)

Kaynak: ilkha