Gucarat'ta yağmurla bağlantılı olaylarda 25 kişi daha hayatını kaybetti ve pazartesi gününden bu yana geçen üç günde ölü sayısı 35'e yükseldi.

Öte yandan, eyaletin bazı bölgelerinde Çarşamba günü dördüncü gündür etkili olan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle selden etkilenen bölgelerden yaklaşık 17 bin 800 kişi tahliye edildi, 40 binden fazla kişi daha güvenli bölgelere taşındı.

Aralıksız yağmurun ortasında, Rajkot Uluslararası Havaalanı'nın pist yan duvarı Perşembe sabahı çöktü.

Yetkililer, eyalette etkilenen bölgelerde yardım ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yağışlarda yaşanan geçici duraklamaya rağmen, Vadodara, şehrin içinden geçen Vishwamitri Nehri'nin taşması ve yerleşim bölgelerini sular altında bırakarak binaları, yolları ve araçları su altında bırakmasının ardından geniş alçak bölgelerde şiddetli sel felaketiyle boğuştu.

Ajwa Rezervuarı ve Pratappura Rezervuarlarından Vishwamitri Nehri'ne su bırakılmasının ardından birçok bölgede su baskını ve taşkınlar meydana geldiği bildirildi.

Yetkililer, eyaletteki 140 baraj ve rezervuar ile 24 nehrin tehlike sınırının üzerinde aktığını söyledi.

Yağışlar eyalette araç trafiğini, tren seferlerini ve uçuş operasyonlarını da aksattı.

Vadodara, şiddetli yağmurların ortasında alışılmadık bir timsah tehdidiyle karşı karşıya. 300 timsahın yaşadığı taşan Vishwamitri Nehri, bu sürüngenlerin insan yerleşimlerine girmesine ve sakinler arasında paniğe yol açmasına neden oldu. Perşembe günü, birkaç timsah bir evin çatısında ve sokaklarda dinlenirken görüldü. (İLKHA)

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı
Kaynak: ilkha