TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin petrol istasyonu işletmecisini ile ilgili konuştu.

Demir, "Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin petrol istasyonu işletmecisini doğrudan ilgilendiren önemli bir sorun yaşanmaktadır. İstasyon sahipleri sattıkları petrol ürünlerini dağıtım şirketlerinden satın aldıkları, vergisini ödedikleri ve faturasını kestikleri hâlde eften püften sebeplerle vergi müfettişleri tarafından ağır cezalara maruz bırakılıyor. Kesilen cezalara karşı açılan davaların büyük bir çoğunluğunun kabul edildiği göz önüne alındığında uygulamanın haksız olduğu anlaşılmaktadır. Müfettişlerin ağır baskılara maruz bırakıldığı ve ceza yazdırıldığı iddiasıyla birlikte, bazı petrol dağıtım şirketlerinin haksız bir rekabet ortamı oluşturduğu, rakip firmalara cezalar yazdırdıkları gibi ciddi iddialar söz konusudur. İlgili kurumların bu konuya hassasiyetle eğilmelerini talep ediyoruz. Genel Kurula saygıyla selam veriyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Fahrettin Savcı, yarın AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayacak Fahrettin Savcı, yarın AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayacak
Kaynak: ilkha