Program boyunca gelen sorulara içtenlikle yanıt veren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR'ın siyasi duruşunu ve Filistin meselesine bakışını ayrıntılı olarak açıkladı.

Faruk Dinç'e yöneltilen ilk soru, Malazgirt Zaferi'nin kutlamalarına HÜDA PAR'ın katılımının belirli kesimleri rahatsız ettiği ve partiyi hedef haline getirdiği iddiasıyla ilgiliydi. Dinç, bu rahatsızlığın sebebinin HÜDA PAR'ın manevi değerlere olan bağlılığı ve dik duruşu olduğunu belirtti. Dinç, "Bizler tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkıyoruz, bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı

Radyo programında ikinci olarak, TBMM'deki Filistin özel oturumunda Mahmud Abbas'ın konuşması sırasında HÜDA PAR Genel Başkanı'nın oturuma katılmaması ve parti üyelerinin alkışlamaması üzerine sorular yöneltildi. Dinç, bu tavırlarının bilinçli olduğunu ve HÜDA PAR'ın Filistin konusunda tavizsiz bir duruş sergilediğini vurguladı. "Bizim Filistin'e olan desteğimiz yalnızca söylemde değil, eylemde de somuttur." şeklinde konuştu. Dinç, Filistin'n temsilcilerinin HAMAS olduğunu ve mecliste de HAMAS yetkililerinin konuşması gerektiğini vurguladı.  

Üçüncü soruda, Batı Şeria'daki Siyonist istilanın giderek artan vahşeti ve HÜDA PAR'ın bu konuda ne düşündüğü soruldu. Dinç, Siyonizmin nihai hedefinin tüm İslam coğrafyasını kontrol altına almak olduğunu ifade etti ve "Gazze ve Batı Şeria'daki zulme sessiz kalamayız." açıklamalarına yer verdi.

Dinç, dördüncü soruya cevaben, HÜDA PAR iktidarında Filistin meselesi konusunda somut adımlar atılacağını belirtti. "İslam dünyasını bir araya getirecek güçlü bir diplomasi ve yaptırımlar uygulanarak Filistin halkının hakları savunulacak ve israili terör örgütü olarak tanıyıp bütün ilişkileri keserdik." dedi.

Son olarak, CHP'nin HÜDA PAR'a yönelik iftiraları ve özellikle Özgür Özel'in desiselerini değerlendiren Dinç, bu tür iftiraların HÜDA PAR'ın halk nezdinde ki itibarını zedelemeye yetmeyeceğini ve bu durumun topluma bir ihanet olduğunu söyledi. "CHP'nin saldırıları HÜDA PAR'A değil bizatihi içlerinde gizledikleri İslam düşmanlığının ortaya çıkmasıdır." diyerek programı sonlandırdı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha