Parti yetkilileri, her iki aileyle de ayrı ayrı görüşmeler yaparak, tarafları sakinleştirmeye ve uzlaşmaya ikna etmeye çalıştı. Yoğun çabalar ve sayısız görüşmenin ardından, HÜDA PAR, tarafları bir araya getirmeyi başardı. İki aile arasında yapılan görüşmeler sonucunda, barış sağlandı ve husumet sona erdi.

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur! HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Sağlanan sulh için bir araya gelen husumetli aileler, barış içinde yaşayacaklarına dair söz verdi. Ardından adet olduğu üzere misafirlere tatlı ikram edildi.

Sur İlçe Başkanlığında gerçekleşen sulh programına; HÜDA PAR Sur ilçe yönetimi, İTİHADDUL ULEMA Alimleri, Kanaat Önderleri ve husumetli aileler katıldı.

Sulh merasiminde, İTTİHADUL ULEMA âlimlerinden Molla Remzi Uçar da kısa bir konuşma yaparak, barışın ve kardeşliğin önemini vurguladı. Molla Remzi Uçar, konuşmasında, İslam'ın barış ve uzlaşıya verdiği değeri hatırlatarak, tarafları sağduyulu olmaya davet etti.

Olayın Geçmişi

Olay, bir ay önce Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde Çift Kastal Camii İmamı Ramazan Demir’in sabah namazına giderken uğradığı bıçaklı saldırı ile başlamıştı. Saldırının ardından Demir ailesi ile saldırıyı gerçekleştiren aile arasında husumet oluşmuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha