Geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana işgalin Cenin ve kampına yönelik saldırganlığı 14 kişinin şehit edilmesi, onlarca kişinin yaralanması ve esir alınması sonuçlandı.

Saldırılar sonucu ayrıca sivillere ait mülkler, kamu ve özel tesissler de dahi olmak üzere altyapı ya geniş çapta hasar verildi.

Bu arada, işgalciler hâlâ şehri ve kampını sıkı bir kuşatma altına alıyor ve daha fazla askeri takviye gönderiyor. Onlarca eve baskın düzenleyerek evi dağıtan ve buralarda hasar ve yıkıma yol açan işgalciler, ev sakinlerini de soruşturma tabi tuttu, onlara köte muamelede bulundu.

Yerel medya, bu sabah işgal kuvvetlerinin beşinci gündür tüm yollarını kapalı tuttuğu İbn Sina Hastanesi'nin avlusuna baskın düzenleyerek oradaki vatandaşları incelemeye tabi tuttuğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Cenin kampındaki bazı aileleri evlerini boşaltmaya zorladığı, yaya ve gezici devriyelerini bazı mahallelere konuşlandırdığı belirtildi

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

İşgalciler, son beş gün içinde sokakların ve vatandaşların mülklerinin sistematik olarak tahrip edildiği Cenin şehrinin doğu mahallesinde büyük bir esir alma kampanyası başlattı ve burada sokağa çıkma yasağını da sürdürdü.

Cenin şehri ve kamp halkı, şehri besleyen ana su hatlarının işgal mekanizmaları tarafından tahrip edilmesi sonucu yaşanan su kesintileri nedeniyle mağdur olmaya devam ediyor.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Wissam Bakr, hastane tanklarının suyunun tükenmesi ve sivil savunmanın ikmal yapmasını engelleyen işgal nedeniyle hastane yönetiminin diyaliz bölümünü kapatıp hastaları Nablus kentindeki hastanelere nakletmek zorunda kaldığını söyledi.

Aynı kapsamda Halil Süleyman Devlet Hastanesi ve İbni Sina Hastaneleri'ni de kuşatmaya devam eden işgalciler, sağlık ekiplerinin çalışmalarını da engelliyor, ambulansları hedef alıyor, esir alıyor ve arama yapıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha