İşgal rejimi bu sabah Batı Şeria'daki Tubas ve Tammun'da İHA’ları da kullanarak geniş çaplı bir saldırı başlattı. Direniş grupları işgal güçlerine kurşun ve bombalarla karşılık vererek şiddetli çatışmalara girdi.

Direnişçiler, işgalcilere yoğun ateşle karşı koyarken, işgalciler bölgeyi insansız hava araçlarıyla bombalıyor. Direniş savaşçıları, Tubas şehrinin el-Vad bölgesinde işgal araçlarına karşı patlayıcı cihaz kullandı ve askeri bir aracın hasar görmesine yol açtı.

Tubas'taki Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, direniş gruplarının da desteğiyle Tubas şehrine baskın yapan işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu.

Kudüs Tugayları ve Tubas Tugayı da işgal güçleri ile batı ekseninde çatışma çıktığını duyurdu ve askeri araçlarına yoğun kurşun yağmuru yağdırdığını doğruladı.

Tubas’taki Aksa Şehitleri Tugayları da, "Vadi Tayasir bölgesinde bir israil kuvvetini pusuya düşürdük.  Onu kurşunlarla ve bombalarla hedef aldık ve doğrulanmış kayıplar verdirdik.” açıklaması yaptı.

Çatışmalarda 5 Filistinlinin şehid olduğu, şehidlerin cenazelerinin işgal güçlerinin elinde bulunduğu belirtildi. İşgal ordusu, şehit Fayiz Derağime'nin naaşının elinde olduğunu doğruladı. Eski esirlerden olan Derağime, evinin kuşatılıp Energa toplarıyla bombalanmasının ardından şehit oldu.

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Şiddetli çatışmaların ardından Tubas kentindeki yaralı işgal askerlerinin işgal helikopterleriyle tahliye edildiği bildirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha