Hac Eymen Raceh Abed (55), işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin şehrinin batısındaki Kafr Dan kasabasındaki evinden alıkonduktan sonra bu sabah şehit edildi.

Filistin Kızılayı, yaptığı kısa açıklamada, ellili yaşlarındaki bir şehit esirin naaşını Salem askeri kontrol noktasında teslim aldıklarını, şehidin vücudunda işkence izleri olduğunu aktardı.

Sağlık ekipleri de Kızılay ekipleri tarafından Cenin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şehit esir Abed'in vücudunda işkence izlerine rastlandığını doğruladı.

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Wissam Bakr, Wafa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Abed'in cesedinin kelepçeli olarak hastaneye geldiğini ve işkence izlerine rastlandığını kaydetti.

Şehidin yakını Ayman Taha ise, şehidin bugün şafak vakti evinin basılmasının ardından esir alındığını, evin içinde ağır darp edildiğini, işkenceye maruz kaldığını, bunun sonucunda şehit olduğunu vurguladı. Taha, şehidin ciddi bir rahatsızlığı veya sağlık sorunu bulunmadığını, sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha